Home
 
V sobotu 15.6.2013 se konalo mistrovství České republiky ve sportovním zápase Kyorugi (hala Slavia). K naší smůle jsme zde měli pouze jednu zástupkyni, ostatní závodníci museli odmítnout, ať již z důvodu zranění nebo předčasných dovolených. Celkový počet aspirantů na titul mistra ČR ze všech oddílů byl vysoký, a to zejména díky účasti mnoha zahraničních klubů.

Nela nastoupila přímo do finálového boje proti Libuši Brambůrkové z oddílu Panter Humpolec. Jednalo se o kategorii kadetů A do 59kg. Ačkoliv měla Nela doslova královskou trenérskérskou podporu v poměru 3:1, tak se jí tento zápas příliš nepovedl. Libuše B. byla menšího vzrůstu oproti Nele, přesto jí k úspěchu stačilo přesně a opakovaně zasahovat vestu a po malých krůčcích si získávat bodový odstup. Ten se ve třetím kole stal nedostižným. Nela se snažila využívat techniku Bandal chagi na vestu, ale nedařilo se jí tento kop správně nasměrovat a dotáčet na vestu soupeřky. Další technikou bylo Naeryo chagi, které si však nikdy nenašlo dostatečně důrazně svůj cíl, proto nemohlo být započítáno. Světlý moment totoho boje se zjevil až ke konci třetího kola, kdy nám přeci jenom dva body na vestu naskočily. Výsledné skóre se zastavilo na hodnotách 2:12 v náš neprospěch. Nela si odnesla 2. místo.

Ač nerad, tak musím konstatovat, že tyto závody byly pro nás velkým zklamáním. Na druhou stranu si odnášíme náměty ke zlepšení, jakožto motivaci na přípravu do příštího školního roku.

Děkuji rodičům a kolegům trenérům za podporu.

Článek a fotografie Petr Urban
 
DSC_3957_resize.JPG DSC_3959_resize.JPG DSC_3961_resize.JPG DSC_3962_resize.JPG DSC_3963_resize.JPG
DSC_3964_resize.JPG DSC_3966_resize.JPG DSC_3968_resize.JPG DSC_3973_resize.JPG DSC_3977_resize.JPG
 
Home