Home
 
V sobotu 12.10. se zúčastnilo našich 5 závodníků prvního letošního turnaje Sokol Cup v Hradci Králové. I přes nepříjemnosti s pneumatikou na vozidle trénérského týmu jsme se nakonec všichni (ač s menším opožděním) sešli ve sportovní hale. Boje na nás stejně čekaly až za několik hodin. Závodníci: Marek, Michal, Adam, Martin, Nela. Trenéři: Tomáš, Jakub, Petr.

První nastoupil Marek Průša v kategorii Žáci B do 33kg. Absolvoval celkem dva zápasy, první proti F.Dočkalovi z TKD Lacek (zápas 19). V tomto boji se Markovi dařilo držet tempo po dobu všech tří kol a několikrát zabodoval soupeře na hlavu, za což si zaslouží pochvalu. Marek tak zaznamenal svoji první výhru na turnajích a postoupil do dalšího kola proti T.Kvasnicovi z TJ Sokol Rychvald (zápas 29). V tomto zápase Marek nakonec těsně prohrál, přesto si svým výkonem vybojoval bronzovou odměnu.

Michal Zhou Zhuo Jun nastoupil v kategorii Kadeti B do 41kg k boji číslo 18. Soupeřem byl polský závodník D.Majocha z UKS Warrior Zgorzelec. Ten po celou dobu zápasu využíval velmi neobvyklé techniky (bituro chagi, apod.), čímž zaskočil nejenom Michala, ale také celý trenérský tým. Bodový výsledek byl poměrně značný a techniky byly směrovány převážně na hlavu. Michal několikrát zasáhl soupeře do vesty, to mu však na vítězství nestačilo.

Adam Čoček byl členem stejné kategorie jako Michal a jak již z minulosti víme, závody v Hradci Králové patří mezi jeho nejúspěšnější a oblíbené turnaje. První zápas číslo 19 měl proti polského soupeři, K.Nowakowskimu z UKS Warrior Zgorzelec. Nad tímto bojovníkem Adam vyhrál bez větších obtíží především výbornou taktikou, kontra technikami na vestu a také několika zásahy hlavy soupeře. Druhý zápas číslo 27 znovu vyhrál a postoupil tak do finále proti D.Majochovi, tedy polskému závodníkovi, který vyřadil v prvních kolech našeho Michala (zápas 34). Adam si snažil po celou dobu krýt hlavu a eliminovat netypické techniky soupeře. Skóre tak bylo po většinu zápasu hodně vyrovnané, nakonec však odskočilo na stranu zahraničního sportovce. Adam ve svém finále sice nezvítězil, ale i tak předvedl náš nejlepší výkon na celém turnaji a odvezl si krásné druhé místo. Gratulujeme!

Martin Průša měl před sebou ihned finálový boj v kategorii Junior do 68kg. Soupeřem byl Jan Zdražil z Dragon TKD. Tento zápas a především zvolená strategie Martina se nám vůbec nezamlouvala. Velmi pasivní přístup bez dobrého pohybu přinesl zbytečnou obavu o výsledek. I přes vítězství a získání prvního místa vypadá spokojenost úplně jinak (alespoň na straně trenérů). Pro příští turnaj očekáme větší aktivitu. Na druhou stranu chápeme, že to při půldenním čekání na boj není vždy jednoduché.

Nela Marková nastoupila jako poslední v kategorii Kadeti nad 59kg k zápasu 39. Soupeřem byla O.Stolowska z UKS 10. Jednalo se o velmi zkušenou závodnici, což bylo patrné od prvního kola. Zde jsme zaznamenali primárně velikou rychlost kopů, díky které se bodový rozdíl neustále navyšoval v náš neprospěch. Nela dozápasila do konce třetího kola. Tento boj je nutné brát hlavně jako zkušenost a motivační důvod, proč zapracovat na zvýšení své rychlosti kopů.

Děkujeme všem závodníkům za účast, dosažené výsledky a rodičům za podporu během celého dne.

Dalšími závody bude Prague Open již tento víkend 2.11. v Praze.

Článek a fotografie Petr Urban
 
DSC_6079_resize.JPG DSC_6080_resize.JPG DSC_6087_resize.JPG DSC_6091_resize.JPG DSC_6094_resize.JPG
DSC_6098_resize.JPG DSC_6105_resize.JPG DSC_6110_resize.JPG DSC_6112_resize.JPG DSC_6113_resize.JPG
DSC_6114_resize.JPG DSC_6117_resize.JPG DSC_6128_resize.JPG DSC_6129_resize.JPG DSC_6132_resize.JPG
DSC_6145_resize.JPG DSC_6147_resize.JPG DSC_6148_resize.JPG DSC_6152_resize.JPG DSC_6164_resize.JPG
DSC_6171_resize.JPG DSC_6174_resize.JPG DSC_6175_resize.JPG DSC_6180_resize.JPG DSC_6181_resize.JPG
DSC_6185_resize.JPG DSC_6188_resize.JPG DSC_6191_resize.JPG DSC_6204_resize.JPG DSC_6205_resize.JPG
 
Home