Home
 
V sobotu 5.4.2014 proběhl v Humpolci další, tentokrát v pořadí již desátý, Aprílový turnaj. Z oddílu Gladiator Dojang vyrazilo reprezentovat náš oddíl pět závodníků za doprovodu dvou trenérů. Cesta byla až na časné vstávání, které jí předcházelo, bez nejmenších problémů.

Matěj Reidl - jednalo se o jeho první účast na závodech, proto byl po celý den lehce nervózní. Přesto Matěj překvapil přítomné trenéry svou aktivitou během prvního zápasu. Vyhrál se značným náskokem a postoupil k druhému boji. Zde jej čekal mnohem zkušenější soupeř. U Matěje scházela potřebná taktika, která by vedla k vítězství. Kromě jiného Matěj při tomto duelu inkasoval několik nepříjemných zásahů do hlavy. Přesto se nevzdal a pokračoval až do závěru druhého kola, kdy jeho snahu ukončil rozhodčí z důvodu převahy soupeře. Přesto si Matěj zaslouží pochvalu za předvedený výkon. Matěj získal bronz.

Marek Průša - nastoupil ve své kategorii k prvnímu zápasu proti soupeři z oddílu TKD Lacek. Tento zápas byl z pohledu kouče bez připomínek, Marek útočil na vestu i hlavu a získával si postupně stále větší náskok. Druhý zápas jej čekal proti P.Švejdovi z Kangsim Dojang, tedy soupeři, který jej minule porazil. Ani tentokrát se Markovi nepodařilo vybojovat výhru a největším problémem byly inkasované body na hlavu, které se našemu závodníkovi nepodařilo pokaždé vykrýt. Soupeř tak vyhrál s výrazným bodovým rozdílem. Přesto musíme pochválit Marka za to, jak se do poslední chvíle snažil své skóre vylepšit a soupeře se v žádném případě nezalekl. Marek získal bronz.

Michal Zhou Zhuo Jun - již první zápas ukázal velmi dobrou formu na tento turnaj. Od úvodu zápasu Michal pouze navyšoval své vedení a čekal na svůj moment, kdy dalším kopem na hlavu získá technické KO a ukončí tak boj. K tomu stačilo necelé první kolo. Touto výhrou se dostal do finále, kde měl nastoupit proti vítězi zápasu mezi naším Adamem a zástupcem Taejang Dojang.

Adam Čoček - první zápas měl Adam proti T.Abassovi z Taejang Dojang a jednalo se o velmi napínavý boj až do konce třetího kola. Nakonec k radosti všech přítomných získal Adam důležité body v posledních vteřinách a postoupil tak do finále své kategorie, kde již na něj čekal Michal.

Michal vs. Adam - stejně jako na minulých závodech v Praze se opakovalo finále v režii Gladiator Dojang. Všichni jsme doufali, že bude tentokrát důstojnější a bez technických obtíží. Toto přání se naštěstí vyplnilo. Opět se jednalo o velmi kvalitní zápas, kde nechyběly různé kombinace a útoky jak na vestu, tak spoustu kopů na hlavu. Jak však naznačil první zápas, Michal si tentokrát šel tvrdě za svým cílem a neměl v plánu finále přenechat. Získal tedy zlato a Adam stříbro. Jejich umístění se tedy oproti Cobra cupu obrátilo. Všichni se těšíme na další podobné finále, klidně na každém turnaji.

Nela Marková - Nela nastoupila přímo do finále proti známé soupeřce z Cobra Dojang, Kristýně Drobné. Ta je téměř o hlavu větší než naše svěřenkyně, což se snažila během celého boje využít při častém útočení na hlavu. Nela v první polovině zápasu bodově držela krok, ale s postupujícím časem začala ztrácet potřebnou energii a skóre jí začalo unikat. Stále platí, že musíme zapracovat na lepším vytáčení kopu bandal chagi, které velmi často připomíná více apchagi. Nela získala stříbro.

Z turnaje jsme si v souhrnu odvezli 1x zlato (Michal), 2x stříbro (Adam, Nela) a 2x bronz (Matěj, Marek).

Děkujeme všem závodníkům za další povedený turnaj a všem přítomným (i vzdáleným) rodičům za podporu!

Článek Petr Urban (doplnění Tomáš Čermák), fotografie Nela Marková a Petr Urban
 
DSC_7641_resize.JPG DSC_7642_resize.JPG DSC_7647_resize.JPG DSC_7651_resize.JPG DSC_7653_resize.JPG
DSC_7664_resize.JPG DSC_7665_resize.JPG DSC_7668_resize.JPG DSC_7675_resize.JPG DSC_7685_resize.JPG
DSC_7688_resize.JPG DSC_7690_resize.JPG DSC_7699_resize.JPG DSC_7703_resize.JPG DSC_7704_resize.JPG
DSC_7707_resize.JPG DSC_7708_resize.JPG DSC_7709_resize.JPG DSC_7719_resize.JPG DSC_7722_resize.JPG
DSC_7725_resize.JPG DSC_7726_resize.JPG DSC_7730_resize.JPG DSC_7731_resize.JPG DSC_7732_resize.JPG
DSC_7735_resize.JPG DSC_7739_resize.JPG DSC_7743_resize.JPG DSC_7744_resize.JPG DSC_7752_resize.JPG
DSC_7757_resize.JPG DSC_7762_resize.JPG DSC_7765_resize.JPG DSC_7766_resize.JPG DSC_7768_resize.JPG
DSC_7771_resize.JPG DSC_7774_resize.JPG DSC_7776_resize.JPG DSC_7778_resize.JPG DSC_7780_resize.JPG
 
Home